Archiv článků
Hovězí biftek s mrkvovým pyré
29.10.2013 19:40
Pro 2 osoby:
Ingredience:
2 hovězí bifteky
2 mrkve
1/2 cibule
1 celer
bílé víno
olivový olej
sůl
vývar
Příprava:
Zeleninu osamhneme na trošce oleje, přidáme 1/2 skleničky bílého vína a nechte provařit. Přidejte 1 sklenici vývaru a vařte. Jakmile je zelenina měkká,...
Carbonade alla fiamminga
29.10.2013 19:35
Pro 4 osoby:
Ingredience:
500 g cibule
20 g másla
1 lžíce cukru
30 g mouky
2 lžíce vinného octu
330 ml piva
3 větvičky tymiánu
3-4 bobkové listy
2 plátky chleba
2 lžíce hořčice
100 g slaniny nebo špeku
olivový olej
800 g hovězího
sůl
Příprava:
Cibuli...
Tagliata al balsamico
29.10.2013 19:18
Pro 4 osoby:
Ingredience:
400 g hovězí svíčkové
sůl
pepř
olivový olej
Salsa:
5 bobulí z jalovce
250 ml balzamikového octu
2 tyčinky skořice
5 hřebíčků
Příprava:
Připravíme si maso tak, aby mělo pokojovou teplotu. Vezmem si balzamikový ocet, dáme jej do hrnce a při...
Roastbeef ve slané krustě
29.10.2013 19:15
Pro 4 osoby:
Ingredience:
1 kg hovězího roast beefu
2 kg hrubé mořské soli
2 větvičky rozmarýnu
5 bobkových listů
1 větvička tymiánu
Příprava:
Rozehřejte troubu na 200 stupňů. Maso můžete svázat, aby mělo tvar. Bylinky nasekejte na hrubo a maso v nich obalte. Připravte si vyšší...
Hovězí carpaccio s rukolou a parmezánem
29.10.2013 16:52
Hovězí carpaccio s rukolou a parmezánem je rychlé a jednoduché jídlo, které nevyžaduje žádné speciální úpravy. Carpaccio vynalezl Giuseppe Capriani v roce 1950, kdy jej servíroval během výstavy obrazů autora Vittoria Carpaccia. Na oslavě byla také hraběnka Amalia Nani Mocenigo, která musela...
Dušené hovězí
29.10.2013 16:40
Pro 4 osoby:
Ingredience:
cibule
celer
mrkev
olivový olej
1 sklenička červeného vína
mouka
sůl
pepř
1 litr vývaru
30 g másla
1 kg hovězího na guláš
Příprava:
Z hovězího maso odstraníme šlachy a přebytčný tuk. Nakrájíme jej na pravidelné kostičky. Maso lehce obalte do...
Ciaccia coi friccioli
29.10.2013 16:30
Pro 4 osoby:
Ingredience:
400 g vepřové slaniny
pepř
sůl
5 lžíc oleje
500 g chlebového těsta
Příprava:
Ciaccia coi friccioli je jedním z nejtypičtějších tradičních receptů z Toskánska. Recept se nejčastěji používá v oblasti Grosseta a Sieny. Nejdříve si na mírném ohni...
Vepřové ragu
29.10.2013 16:00
Pro 4 osoby:
Ingredience:
500 g mletého vepřového
cibule
celer
1 l rajčatového pyré
350 ml červeného vína
sůl
pepř
50 g másla
olivový olej
masový bujon
Příprava:
Ve velkém hrnci rozehřejte máslo a olej. Přidejte nakrájenou cibuli, celer a mrkev. Nechte...
Pikantní vepřové kousky
29.10.2013 15:50
Pro 4 osoby:
Ingredience:
800 g čerstvé vepřové šunky
šťáva z 5 limetek
3 chilli papričky
kus zázvoru
olivový olej
sůl
Příprava:
Nakrájejte vepřové maso na kousky a dejte do marinády z limetkové šťávy, soli a části chilli papriček. Marinujte alespoň 2 hodiny. Zahřejte...
Vepřový závin s jablky marsala
29.10.2013 15:06
Pro 4 osoby:
Ingredience:
6 plátků vepřové panenky
50 g slaniny
4 jarní cibule
50 ml mléka
1 jablko
50 g cukru
1 lžička másla
100 ml Marsaly
olivový olej
230 g listového těsta
sůl
Příprava:
Maso nakrájíme na malé kousky. Cibule omyjte a nakrájejte na kroužky. Cibuli...
Záznamy: 1 - 10 ze 58