Archiv článků

Hovězí biftek s mrkvovým pyré

29.10.2013 19:40
  Pro 2 osoby: Ingredience: 2 hovězí bifteky 2 mrkve 1/2 cibule 1 celer bílé víno olivový olej sůl vývar Příprava: Zeleninu osamhneme na trošce oleje, přidáme 1/2 skleničky bílého vína a nechte provařit. Přidejte 1 sklenici vývaru a vařte. Jakmile je zelenina měkká,...

Carbonade alla fiamminga

29.10.2013 19:35
  Pro 4 osoby: Ingredience: 500 g cibule 20 g másla 1 lžíce cukru 30 g mouky 2 lžíce vinného octu 330 ml piva 3 větvičky tymiánu 3-4 bobkové listy 2 plátky chleba 2 lžíce hořčice 100 g slaniny nebo špeku olivový olej 800 g hovězího sůl   Příprava: Cibuli...

Tagliata al balsamico

29.10.2013 19:18
Pro 4 osoby: Ingredience: 400 g hovězí svíčkové sůl pepř olivový olej Salsa: 5 bobulí z jalovce 250 ml balzamikového octu 2 tyčinky skořice 5 hřebíčků Příprava: Připravíme si maso tak, aby mělo pokojovou teplotu. Vezmem si balzamikový ocet, dáme jej do hrnce a při...

Roastbeef ve slané krustě

29.10.2013 19:15
Pro 4 osoby: Ingredience: 1 kg hovězího roast beefu 2 kg hrubé mořské soli 2 větvičky rozmarýnu 5 bobkových listů 1 větvička tymiánu Příprava: Rozehřejte troubu na 200 stupňů. Maso můžete svázat, aby mělo tvar. Bylinky nasekejte na hrubo a maso v nich obalte. Připravte si vyšší...

Hovězí carpaccio s rukolou a parmezánem

29.10.2013 16:52
Hovězí carpaccio s rukolou a parmezánem je rychlé a jednoduché jídlo, které nevyžaduje žádné speciální úpravy. Carpaccio vynalezl Giuseppe Capriani v roce 1950, kdy jej servíroval během výstavy obrazů autora Vittoria Carpaccia. Na oslavě byla také hraběnka Amalia Nani Mocenigo, která musela...

Dušené hovězí

29.10.2013 16:40
Pro 4 osoby: Ingredience: cibule celer mrkev olivový olej 1 sklenička červeného vína mouka sůl pepř 1 litr vývaru 30 g másla 1 kg hovězího na guláš Příprava:  Z hovězího maso odstraníme šlachy a přebytčný tuk. Nakrájíme jej na pravidelné kostičky. Maso lehce obalte do...

Ciaccia coi friccioli

29.10.2013 16:30
Pro 4 osoby: Ingredience:  400 g vepřové slaniny pepř sůl 5 lžíc oleje 500 g chlebového těsta Příprava: Ciaccia coi friccioli je jedním z nejtypičtějších tradičních receptů z Toskánska. Recept se nejčastěji používá v oblasti Grosseta a Sieny. Nejdříve si na mírném ohni...

Vepřové ragu

29.10.2013 16:00
Pro 4 osoby: Ingredience: 500 g mletého vepřového cibule celer 1 l rajčatového pyré 350 ml červeného vína sůl pepř 50 g másla olivový olej masový bujon   Příprava:  Ve velkém hrnci rozehřejte máslo a olej. Přidejte nakrájenou cibuli, celer a mrkev. Nechte...

Pikantní vepřové kousky

29.10.2013 15:50
Pro 4 osoby: Ingredience: 800 g čerstvé vepřové šunky šťáva z 5 limetek 3 chilli papričky kus zázvoru olivový olej sůl   Příprava: Nakrájejte vepřové maso na kousky a dejte do marinády z limetkové šťávy, soli a části chilli papriček. Marinujte alespoň 2 hodiny. Zahřejte...

Vepřový závin s jablky marsala

29.10.2013 15:06
Pro 4 osoby: Ingredience:  6 plátků vepřové panenky 50 g slaniny 4 jarní cibule 50 ml mléka 1 jablko 50 g cukru 1 lžička másla 100 ml Marsaly olivový olej 230 g listového těsta sůl Příprava: Maso nakrájíme na malé kousky. Cibule omyjte a nakrájejte na kroužky. Cibuli...
Záznamy: 1 - 10 ze 58
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Tvorba webu zdarma s Webnode Webnode