Vepřové ragu

29.10.2013 16:00
Pro 4 osoby:
Ingredience:
  • 500 g mletého vepřového
  • cibule
  • celer
  • 1 l rajčatového pyré
  • 350 ml červeného vína
  • sůl
  • pepř
  • 50 g másla
  • olivový olej
  • masový bujon
 
Příprava
Ve velkém hrnci rozehřejte máslo a olej. Přidejte nakrájenou cibuli, celer a mrkev. Nechte zhnědnout. Přidejte 500 g vepřového masa dobře propečte. Přidejte bujon, sůl, pepř a rajčatové pyré. Můžete také přidat pár nakrájených rajčat. Jakmile se vše dobře promísí, přidejte červené víno a nechte při mírné teplotě odpařit. Na mírném ohni vařte asi hodinu. Můžete vepřové ragú přikořenit muškátovým oříškem.