Rizoto
V této rubrice nejsou žádné články.
Rizota
Krémové rizoto s artyčoky a slaninou
28.10.2013 19:29
Pro 4 osoby:
Ingredience:
320 rýže
20 g másla
450 g artyčoků
1 l zeleninového vývaru
1 stroužek česneku
1 cibule
90 g slaniny
sůl
pepř
olivový olej
30 g parmezánu
Příprava:
Začněte tím, že očistíte artyčoky. Do velké misky nalejte vodu a přidejte šťávu z jednoho...
Valencijská paella
28.10.2013 19:10
Pro 4 osoby
Ingredience:
400 g kuřecího masa
400 g králičího masa
150 g zelených fazolek
200 g fazolí
150 g červené papriky
200 g rajčatového pyré
1 chilli paprička
šafrán
400 g rýže
1,2 l zeleninového vývaru
sůl
8 lžíc olivového oleje
sladká paprika
sůl
Historie...
Dýňové rizoto
28.10.2013 19:06
Pro 4 osoby:
Ingredience:
320 g rýže
500 g dýně
150 g slaniny
1 cibule
1 větvička čerstvého rozmarýnu
olivový olej
30 g másla
1,5 l zeleninového vývaru
parmezán
Slaninu nakrájejte na kostičky a osmažte na nízkém plamenu. Mezitím nakrájejte na jemno cibuli a půlu dýně na...
Zapečené rizoto se zeleninou
28.10.2013 18:11
Pro 4 osoby:
Ingredience:
320 g rýže
1/2 cibule
1 chilli paprička
30 g zázvoru
300 g zelí
2 mrkve
200 g hřibů
2 lžíce olivového oleje
180 g italského sýru scamorza
2 rajčata
8 lžiček sójové omáčky
sůl
parmezán
Pečená rýže se zeleninou je chutné a univerzální jídlo...
Rizoto alla cantonese
28.10.2013 17:57
Pro 4 osoby:
Ingredience:
250 g rýže
125 g šunky od kosti
1 cibule
3 vejce
1 lžička sójové omáčky
250 g hrášku
sůl
pepř
šest lžíc oleje
Příprava:
Smažená rýže je pokrm čínského původu, ale je velmi populární i v Itálii, protože má blízko k evropským chutím. Smažená rýže...
Rizoto s kalamáry
27.10.2012 12:12
Ingredience:
400 g rýže na rizoto
450 g kalamárů
1 litr rybího vývaru
1 cibule, jemně nasekaná
extra panenský olivový olej
2,5 dl suchého bílého vína
300 g rajčat
40 g másla
petrželka sůl
černý pepř, čerstvě mletý.
Příprava:
Cibulku osmahneme dozlatova na olivovém oleji. Pak...
Rizoto s brokolicí
27.10.2012 11:56
Pro 4 osoby
Doba přípravy: 70minut
Ingredience:
400 g rýže
600 g brokolice
1 litr zeleniového vývaru (vývar z brokolice)
olivový olej
80 g riccoty (dá se nahradit českým tvarohem)
2 ančovičky v oleji
strouhaný parmazán
1/2 sklenky bílého vína
Příprava:
Brokolici uvaříme v...