Vepřový závin s jablky marsala

29.10.2013 15:06
Pro 4 osoby:
Ingredience: 
  • 6 plátků vepřové panenky
  • 50 g slaniny
  • 4 jarní cibule
  • 50 ml mléka
  • 1 jablko
  • 50 g cukru
  • 1 lžička másla
  • 100 ml Marsaly
  • olivový olej
  • 230 g listového těsta
  • sůl
Příprava:
Maso nakrájíme na malé kousky. Cibule omyjte a nakrájejte na kroužky. Cibuli podusíme na pánvi se dvěma lžičkami olivového oleje, dokud není nazlátla. Pak přidejte slaninu a maso. Smažíme, dokud není maso měkké. Nezapomeňte osolit. Poté nechte vychladnout a odstraňte přebytečnou tekutinu. Mezitím předehřejte troubu na 200 stupňů. Vyválejte větší část listového těsta a dovnitř vložte masovou směs. Závin zabalte a potřete mlékem. Ze zbylé části listového těsta nakrájejte tenké proužky, kterými zavin ozdobte. Na pánvi rozpusťte máslo , vložte do něj jablka nakrájena na plátky a cukr. Nechte zkaramelizovat. Jakmile zkaramelizujou přilejte Marsalu a nechte ji odpařit. Vepřový závin podáváme teplý obloženy jablky. Dobrou chuť!