Předkrmy
V této rubrice nejsou žádné články.
Předkrmy
Hovězí carpaccio s rukolou a parmezánem
29.10.2013 16:52
Hovězí carpaccio s rukolou a parmezánem je rychlé a jednoduché jídlo, které nevyžaduje žádné speciální úpravy. Carpaccio vynalezl Giuseppe Capriani v roce 1950, kdy jej servíroval během výstavy obrazů autora Vittoria Carpaccia. Na oslavě byla také hraběnka Amalia Nani Mocenigo, která musela...
Rostbíf se zeleninovým salátem
26.10.2013 11:36
Pro 4 osoby:
Ingredience:
2 středně velké brambory
360 g anglického rostbífu nakrájeného na tenké plátky
220 g fazolových lusků s odstraněnými špičkami
30 g olivového oleje
16 cherry rajčátek
bazalka
sůl
pepř
Postup:
Smíchejte olej s několika nakrájenými lístky bazalky, nastrouhanou kůrou...
Rozmarýnové toasty se zeleninou
26.10.2013 11:32
Pro 4 osoby:
Ingredience:
240 g žlutých a červených paprik
4 krajíce celozrného chleba
100 g cukety
30 g olivového oleje
rozmarýn
sůl
Postup:
Zeleninu nakrájejte na proužky, rozložte na plech, pokapejte olejem a dejte péct na 25 minut při 170 stupních. Krajíce chleba rozkrojte na poloviny,...
Mozzarella s grilovanou zeleninou
26.10.2013 11:21
Pro 4 osoby:
Ingredience:
400 g buvolí mozzarrely
250 g lilku
70 ml olivového oleje
2 rajčata
majoránka
sůl
Postup:
Do mísy najĺijte 50 ml oleje, přidejte větší snítku čerstvé majoránky, špetku soli a promíchejte. Očištěné lilky nakrájejte na kolečka o šířce 1 cm a poté na kostičky....
Krevetový koktejl
09.07.2013 21:24
Krevetový koktejl je jeden z nejznámějších předkrmů, který je oblíbený nejen v Itálii. Následující recept je jednoduchý a rychlý, tudíž praktický i pro ty, kteří v kuchyni příliš nevynikají. Pokrm je vhodný jako předkrm při obědu i večeři.
Pro 4 osoby
Doba přípravy: 20 minut
Ingredience na...
Uzený losos s cherry rajčátky
09.07.2013 20:53
Doba přípravy: 10 minut
Počet osob: 2
Ingredience:
10 cherry rajčátek
balíček uzeného lososa
hrst rukoly
olivový olej
citrón
sůl
pepř
pečivo
Příprava:
Plátky uzeného lososa buď rozložíme na talíř v celku, nebo jej můžeme rozřezat na menší proužky. Rozloženého lososa ozdobíme lístky rukoly...
Předkrm z prosciutta a artyčoků
10.03.2013 17:10
Doba přípravy: 30 minut
Doba pečení: 30 minut
8 artyčoků
100 gramů prosciutta
100 gramů grisinů (italské tyčinky)
80 gramů másla
1 lžička mouky
1 dl smetany
1/4 litru mléka
šťáva z jednoho citrónu
sůl
pepř
Příprava:
Připravte bešamel. V hrnci roztopte 20 gramů másla, jakmile...
Citrony plněné tuňákovým krémem
23.10.2012 20:19
Pro 4 osoby
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 7 minut
Ingredience:
kapary v octovém nálevu 15 g
lžíce nasekané pažitky
2 lžíce šťávy z citronu
4 velké citrony
50 g černých a zelených oliv bez pecek
160 g tuňáka v oleji
4 vejce
100 g majonézy
Příprava:
Vejce uvaříme na tvrdo,...
Kachní paštika v krustě
22.10.2012 22:45
Pro 4 osoby
Doba přípravy: 150 minut
Ingredience:
1 malá kachna
250 g čerstvého slaniny
100 g hovězího morku
200 g telecího masa
dvě likérové sklenice brandy
100 g žampionů
1 cibule
2 šalotky
1 mrkev
1 sáček sušené želatiny
500 g mouky
250 g másla
2 vejce
1 svazek...