Zapečené rizoto se zeleninou

28.10.2013 18:11
Pro 4 osoby:
Ingredience:
  • 320 g rýže
  • 1/2 cibule
  • 1 chilli paprička
  • 30 g zázvoru
  • 300 g zelí
  • 2 mrkve
  • 200 g hřibů
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 180 g italského sýru scamorza
  • 2 rajčata
  • 8 lžiček sójové omáčky
  • sůl
  • parmezán
 
Pečená rýže se zeleninou je chutné a univerzální jídlo připravováno především z ingrediencí rostlinného původu. Rýže zapečená se zeleninou kombinuje chuť čerstvé sezónní zeleniny a neobvyklou chuť zázvoru a sójové omáčky. Na přípravu rýže si přichystáme pánev wok, která pojem všechnu zeleninu i rýži. Nakrájíme si na drobno cibuli a osmažíme ji na troše oleje. Jakmile cibulka zesklovatí, přidejte nasekanou chilli papričku. Přidáme nastrouhaný zázvor, na kolečka nakrájenou mrkev, nasekané zelí na jemno, sójovku a dusíme 15 minut. Mezitím si uvaříme rýži v osolené vodě. Pak přidáme nakrájené hřiby a další dvě lžičky sójovky. Nakonec přidáme nakrájená rajčata a další lžičku sójovky. Vše důkladně promíchejte a přidejte uvařenou rýži. Opět promíchejte tak, aby se ingredience dobře promísily. Následně přidáme i sýr nakrájený na kostičky. Počkáme až se trošku rozpustí. Poté vložíme rizoto do zapékací misky. Rizoto se zeleninou posypeme nahusto parmezánem a dáme zapéct tak, aby parmezán zrůžověl. Dobrou chuť.