Rostbíf se zeleninovým salátem

26.10.2013 11:36

Pro 4 osoby:

Ingredience:

  • 2 středně velké brambory
  • 360 g anglického rostbífu nakrájeného na tenké plátky
  • 220 g fazolových lusků s odstraněnými špičkami
  • 30 g olivového oleje
  • 16 cherry rajčátek
  • bazalka
  • sůl
  • pepř

Postup:

Smíchejte olej s několika nakrájenými lístky bazalky, nastrouhanou kůrou z půlky citronu, špetkou soli a pepře. Nechte odležet. Uvařte brambory ve slupce. Oloupejte a nakrájejte na kousky. Uvařte i fazolové lusky. Sceďte je, nechte zchladnout a nakrájejte je na kousky. Rozkrojte cherry rajčátka na půlky. Smíchejte rajčata s fazolovými lusky a bramborami a ochuťte zálivkou z oleje. Rostbíf podávejte doplněný připraveným salátem.