Předkrmy
V této rubrice nejsou žádné články.
Předkrmy
Hovězí carpaccio s rukolou a parmezánem
29.10.2013 16:52
          
	Hovězí carpaccio s rukolou a parmezánem je rychlé a jednoduché jídlo, které nevyžaduje žádné speciální úpravy. Carpaccio vynalezl Giuseppe Capriani v roce 1950, kdy jej servíroval během výstavy obrazů autora Vittoria Carpaccia. Na oslavě byla také hraběnka Amalia Nani Mocenigo, která musela...
          
        
      Rostbíf se zeleninovým salátem
26.10.2013 11:36
          Pro 4 osoby:
Ingredience:
	2 středně velké brambory
	360 g anglického rostbífu nakrájeného na tenké plátky
	220 g fazolových lusků s odstraněnými špičkami
	30 g olivového oleje
	16 cherry rajčátek
	bazalka
	sůl
	pepř
Postup:
Smíchejte olej s několika nakrájenými lístky bazalky, nastrouhanou kůrou...
          
        
      Rozmarýnové toasty se zeleninou
26.10.2013 11:32
          Pro 4 osoby:
Ingredience:
	240 g žlutých a červených paprik
	4 krajíce celozrného chleba
	100 g cukety
	30 g olivového oleje
	rozmarýn
	sůl
Postup:
Zeleninu nakrájejte na proužky, rozložte na plech, pokapejte olejem a dejte péct na 25 minut při 170 stupních. Krajíce chleba rozkrojte na poloviny,...
          
        
      Mozzarella s grilovanou zeleninou
26.10.2013 11:21
          
Pro 4 osoby:
Ingredience:
	400 g buvolí mozzarrely
	250 g lilku
	70 ml olivového oleje
	2 rajčata
	majoránka
	sůl
Postup:
Do mísy najĺijte 50 ml oleje, přidejte větší snítku čerstvé majoránky, špetku soli a promíchejte. Očištěné lilky nakrájejte na kolečka o šířce 1 cm a poté na kostičky....
          
        
      Krevetový koktejl
09.07.2013 21:24
          Krevetový koktejl je jeden z nejznámějších předkrmů, který je oblíbený nejen v Itálii. Následující recept je jednoduchý a rychlý, tudíž praktický i pro ty, kteří v kuchyni příliš nevynikají. Pokrm je vhodný jako předkrm při obědu i večeři. 
Pro 4 osoby
Doba přípravy: 20 minut
Ingredience na...
          
        
      Uzený losos s cherry rajčátky
09.07.2013 20:53
          Doba přípravy: 10 minut
Počet osob: 2
Ingredience:
	10 cherry rajčátek
	balíček uzeného lososa
	hrst rukoly
	olivový olej
	citrón
	sůl
	pepř
	pečivo
Příprava:
Plátky uzeného lososa buď rozložíme na talíř v celku, nebo jej můžeme rozřezat na menší proužky. Rozloženého lososa ozdobíme lístky rukoly...
          
        
      Předkrm z prosciutta a artyčoků
10.03.2013 17:10
          
Doba přípravy: 30 minut
Doba pečení: 30 minut
	8 artyčoků
	100 gramů prosciutta
	100 gramů grisinů (italské tyčinky)
	80 gramů másla
	1 lžička mouky
	1 dl smetany
	1/4 litru mléka 
	šťáva z jednoho citrónu
	sůl
	pepř
Příprava:
Připravte bešamel. V hrnci roztopte 20 gramů másla, jakmile...
          
        
      Citrony plněné tuňákovým krémem
23.10.2012 20:19
          
Pro 4 osoby
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 7 minut
 
Ingredience:
	kapary v octovém nálevu 15 g
	lžíce nasekané pažitky
	2 lžíce šťávy z citronu
	4 velké citrony
	50 g černých a zelených oliv bez pecek
	160 g tuňáka v oleji
	4 vejce
	100 g majonézy
Příprava:
Vejce uvaříme na tvrdo,...
          
        
      Kachní paštika v krustě
22.10.2012 22:45
          
Pro 4 osoby
Doba přípravy: 150 minut
 
Ingredience:
	1 malá kachna
	250 g čerstvého slaniny
	100 g hovězího morku
	 200 g telecího masa
	dvě likérové sklenice brandy
	100 g žampionů
	1 cibule
	2 šalotky
	1 mrkev
	1 sáček sušené želatiny
	500 g mouky
	250 g másla
	2 vejce
	1 svazek...