Archiv článků

Pstruh v piniových oříšcích

26.10.2013 11:54
Pro 4 osoby: Ingredience: 800 g pstruha 600 g brambor 250 g cherry rajčátek 50 g piniových oříšků sušené a čerstvé oregano olivový olej mouka sůl Postup: Oloupejte brambory a nakrájejte na plátky. Rajčata rozpulte a spolu s bramborami posypte sušeným oregánem, osolte a zastříkněte...

Smetanový dezert jahodami

26.10.2013 11:44
Pro 6 osob: Ingredience: 500 ml mléka 250 g jahod 220 g krupice 200 ml smetany na šlehání 5 žloutků 2 vejce vanilkový lusk kávová zrna skořice v celku limetka máslo Postup: Vyšlehejte vejce a žloutky se 75 g cukru. Zahřejte mléko se smetanou, 1 luskem vanilky rozkrojeným podélně,...

Rostbíf se zeleninovým salátem

26.10.2013 11:36
Pro 4 osoby: Ingredience: 2 středně velké brambory 360 g anglického rostbífu nakrájeného na tenké plátky 220 g fazolových lusků s odstraněnými špičkami 30 g olivového oleje 16 cherry rajčátek bazalka sůl pepř Postup: Smíchejte olej s několika nakrájenými lístky bazalky, nastrouhanou kůrou...

Rozmarýnové toasty se zeleninou

26.10.2013 11:32
Pro 4 osoby: Ingredience: 240 g žlutých a červených paprik 4 krajíce celozrného chleba 100 g cukety 30 g olivového oleje rozmarýn sůl Postup: Zeleninu nakrájejte na proužky, rozložte na plech, pokapejte olejem a dejte péct na 25 minut při 170 stupních. Krajíce chleba rozkrojte na poloviny,...

Mozzarella s grilovanou zeleninou

26.10.2013 11:21
Pro 4 osoby: Ingredience: 400 g buvolí mozzarrely 250 g lilku 70 ml olivového oleje 2 rajčata majoránka sůl Postup: Do mísy najĺijte 50 ml oleje, přidejte větší snítku čerstvé majoránky, špetku soli a promíchejte. Očištěné lilky nakrájejte na kolečka o šířce 1 cm a poté na kostičky....

Maliny s bazalkovým cukrem a zmrzlinou

26.10.2013 11:16
Pro 4 osoby Ingredience: 250 g malin 200 g mléčné zmrzliny 50 g třtinového cukru 4-6 lístků bazalky Postup: V hmoždíři rozmačkejte cukr s lístky bazalky. Pokud nemáte hmoždíř, rozmačkejte pomocí nože. Cukr smíchejte s umytými malinami a po 20 minut marinujte. Do misky vložte kopeček zmrzliny...

Kalamary na česneku a citrónu

09.07.2013 23:42
Kalamary na česneku a citrónu jsou velice jednoduché a chutné. Milovníci mořských plodů ocení lehkost pokrmu i příjemné aroma.  Doba přípravy: 15 minut Počet osob: 4 Ingredience: 1,2 kg kalamárů 80 g másla 1 lžíce olivového oleje 4 stroužky česneku 3 lžíce petržele šťáva z 1 citrónu 1...

Mořský vlk na slanině a pomeranči

09.07.2013 23:10
Mořský vlk s anglickou slaninou a cibulí ve sladko-kyselé omáčce z pomerančů je velmi chutný a lehký pokrm. Delikátní maso z mořského vlka s křupavou slaninou, rozmarýnem a karamelizovanou cibulí ve sladkokyselé omáčce z pomerančové kůry si určitě zamilujete. Zvláštní kombinace ingrediencí dodává...

Humr po katalánsku

09.07.2013 22:41
Humr po katalánsku je jednoduchý a velmi chutný pokrm. Skládá se z humra, rajčat a červené cibule. Mužeme jej podávat jako předkrm i hlavní chod. Na recept můžeme použít i langustu nebo krevety.  Doba přípravy: 20 minut Počet osob: 2 Ingredience: 1 humr (asi 1 až 1,2 kg, případně dva...

Italský salát z těstovin s lilkem a sušenými rajčaty

09.07.2013 21:55
Italský salát z těstovin s lilkem a sušenými rajčaty můžete podávat za studena i za tepla. Jednoduchý recept z originálních ingrediencí je skvělý k večeři i k obědu.  Ingredience: 400 g těstoviny rigatoni (můžete nahradit penne) 40 g sušených rajčat 300 g lilku 2 šalotky stroužek...
Záznamy: 21 - 30 ze 58
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Tvorba webových stránek zdarma Webnode