Archiv článků
Pstruh v piniových oříšcích
26.10.2013 11:54
Pro 4 osoby:
Ingredience:
800 g pstruha
600 g brambor
250 g cherry rajčátek
50 g piniových oříšků
sušené a čerstvé oregano
olivový olej
mouka
sůl
Postup:
Oloupejte brambory a nakrájejte na plátky. Rajčata rozpulte a spolu s bramborami posypte sušeným oregánem, osolte a zastříkněte...
Smetanový dezert jahodami
26.10.2013 11:44
Pro 6 osob:
Ingredience:
500 ml mléka
250 g jahod
220 g krupice
200 ml smetany na šlehání
5 žloutků
2 vejce
vanilkový lusk
kávová zrna
skořice v celku
limetka
máslo
Postup:
Vyšlehejte vejce a žloutky se 75 g cukru. Zahřejte mléko se smetanou, 1 luskem vanilky rozkrojeným podélně,...
Rostbíf se zeleninovým salátem
26.10.2013 11:36
Pro 4 osoby:
Ingredience:
2 středně velké brambory
360 g anglického rostbífu nakrájeného na tenké plátky
220 g fazolových lusků s odstraněnými špičkami
30 g olivového oleje
16 cherry rajčátek
bazalka
sůl
pepř
Postup:
Smíchejte olej s několika nakrájenými lístky bazalky, nastrouhanou kůrou...
Rozmarýnové toasty se zeleninou
26.10.2013 11:32
Pro 4 osoby:
Ingredience:
240 g žlutých a červených paprik
4 krajíce celozrného chleba
100 g cukety
30 g olivového oleje
rozmarýn
sůl
Postup:
Zeleninu nakrájejte na proužky, rozložte na plech, pokapejte olejem a dejte péct na 25 minut při 170 stupních. Krajíce chleba rozkrojte na poloviny,...
Mozzarella s grilovanou zeleninou
26.10.2013 11:21
Pro 4 osoby:
Ingredience:
400 g buvolí mozzarrely
250 g lilku
70 ml olivového oleje
2 rajčata
majoránka
sůl
Postup:
Do mísy najĺijte 50 ml oleje, přidejte větší snítku čerstvé majoránky, špetku soli a promíchejte. Očištěné lilky nakrájejte na kolečka o šířce 1 cm a poté na kostičky....
Maliny s bazalkovým cukrem a zmrzlinou
26.10.2013 11:16
Pro 4 osoby
Ingredience:
250 g malin
200 g mléčné zmrzliny
50 g třtinového cukru
4-6 lístků bazalky
Postup:
V hmoždíři rozmačkejte cukr s lístky bazalky. Pokud nemáte hmoždíř, rozmačkejte pomocí nože. Cukr smíchejte s umytými malinami a po 20 minut marinujte. Do misky vložte kopeček zmrzliny...
Kalamary na česneku a citrónu
09.07.2013 23:42
Kalamary na česneku a citrónu jsou velice jednoduché a chutné. Milovníci mořských plodů ocení lehkost pokrmu i příjemné aroma.
Doba přípravy: 15 minut
Počet osob: 4
Ingredience:
1,2 kg kalamárů
80 g másla
1 lžíce olivového oleje
4 stroužky česneku
3 lžíce petržele
šťáva z 1 citrónu
1...
Mořský vlk na slanině a pomeranči
09.07.2013 23:10
Mořský vlk s anglickou slaninou a cibulí ve sladko-kyselé omáčce z pomerančů je velmi chutný a lehký pokrm. Delikátní maso z mořského vlka s křupavou slaninou, rozmarýnem a karamelizovanou cibulí ve sladkokyselé omáčce z pomerančové kůry si určitě zamilujete. Zvláštní kombinace ingrediencí dodává...
Humr po katalánsku
09.07.2013 22:41
Humr po katalánsku je jednoduchý a velmi chutný pokrm. Skládá se z humra, rajčat a červené cibule. Mužeme jej podávat jako předkrm i hlavní chod. Na recept můžeme použít i langustu nebo krevety.
Doba přípravy: 20 minut
Počet osob: 2
Ingredience:
1 humr (asi 1 až 1,2 kg, případně dva...
Italský salát z těstovin s lilkem a sušenými rajčaty
09.07.2013 21:55
Italský salát z těstovin s lilkem a sušenými rajčaty můžete podávat za studena i za tepla. Jednoduchý recept z originálních ingrediencí je skvělý k večeři i k obědu.
Ingredience:
400 g těstoviny rigatoni (můžete nahradit penne)
40 g sušených rajčat
300 g lilku
2 šalotky
stroužek...
Záznamy: 21 - 30 ze 58