Zapečené rizoto se zeleninou
28.10.2013 18:11

Pro 4 osoby:
Ingredience:
- 320 g rýže
- 1/2 cibule
- 1 chilli paprička
- 30 g zázvoru
- 300 g zelí
- 2 mrkve
- 200 g hřibů
- 2 lžíce olivového oleje
- 180 g italského sýru scamorza
- 2 rajčata
- 8 lžiček sójové omáčky
- sůl
- parmezán
Pečená rýže se zeleninou je chutné a univerzální jídlo připravováno především z ingrediencí rostlinného původu. Rýže zapečená se zeleninou kombinuje chuť čerstvé sezónní zeleniny a neobvyklou chuť zázvoru a sójové omáčky. Na přípravu rýže si přichystáme pánev wok, která pojem všechnu zeleninu i rýži. Nakrájíme si na drobno cibuli a osmažíme ji na troše oleje. Jakmile cibulka zesklovatí, přidejte nasekanou chilli papričku. Přidáme nastrouhaný zázvor, na kolečka nakrájenou mrkev, nasekané zelí na jemno, sójovku a dusíme 15 minut. Mezitím si uvaříme rýži v osolené vodě. Pak přidáme nakrájené hřiby a další dvě lžičky sójovky. Nakonec přidáme nakrájená rajčata a další lžičku sójovky. Vše důkladně promíchejte a přidejte uvařenou rýži. Opět promíchejte tak, aby se ingredience dobře promísily. Následně přidáme i sýr nakrájený na kostičky. Počkáme až se trošku rozpustí. Poté vložíme rizoto do zapékací misky. Rizoto se zeleninou posypeme nahusto parmezánem a dáme zapéct tak, aby parmezán zrůžověl. Dobrou chuť.