Vepřové maso v těstíčku na sladkokyselo

28.10.2013 22:08
Pro 4 osoby:
Ingredience:
  • 400 g vepřového masa
  • 1 mrkev
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 1 cibule
  • 150 g ananasu
  • 2 lžíce olivového oleje
Na těstíčko:
  • 80 g mouky
  • droždí
  • 1 lžíce oleje
  • voda
Na sladokyselou omáčku:
  • 200 ml rajčatového pyré
  • 100 g třtinového cukru
  • 100 ml vinného octu
  • 2 lžíčky majonézy
  • 200 ml vody
  • 3 lžičky ananasové šťávy
  • 2 lžíce sójové omáčky
Příprava:
Vepřové maso nakrájíme na kostičky. Očistíme mrkev a nakrájíme ji na tyčinky. To samé uděláme i s paprikou a cibulí. Ananas nakrájejte na kostičky stejně velké jako maso. Nyní si připravíme  těstícko. Těsto připravíme smícháním mouky, droždí, jedné lžičky oleje a vody. Vše dobře promícháme. Mezitím rozpálíme olej v pánvi. Jakmile bude mít zhruba 180 stupnů, vložíme do pánve malé kousky masa obaleného do těsta a osmažíme dozlatova.  Do čisté pánve damé olej a osmažíme nachystanou zeleninu. Na závěr přidáme ananas a smažíme asi 3-4 minuty. Do další pánve dáme rajčatové pyré, třtinový cukr, vinný ocet a sójovou omáčku.  Přimícháme i ananasovou šťávu. Necháme provařit a přidáme 200 ml vody. Jakmile omáčka získá jemnou konzistenci, přidáme maso a zeleninu. Vepřové maso v těstíčku necháme prohřát asi minutu a můžeme podávat. Dobrou chuť!