Vepřové maso v těstíčku na sladkokyselo
28.10.2013 22:08

Pro 4 osoby:
Ingredience:
- 400 g vepřového masa
- 1 mrkev
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 1 cibule
- 150 g ananasu
- 2 lžíce olivového oleje
Na těstíčko:
- 80 g mouky
- droždí
- 1 lžíce oleje
- voda
Na sladokyselou omáčku:
- 200 ml rajčatového pyré
- 100 g třtinového cukru
- 100 ml vinného octu
- 2 lžíčky majonézy
- 200 ml vody
- 3 lžičky ananasové šťávy
- 2 lžíce sójové omáčky
Příprava:
Vepřové maso nakrájíme na kostičky. Očistíme mrkev a nakrájíme ji na tyčinky. To samé uděláme i s paprikou a cibulí. Ananas nakrájejte na kostičky stejně velké jako maso. Nyní si připravíme těstícko. Těsto připravíme smícháním mouky, droždí, jedné lžičky oleje a vody. Vše dobře promícháme. Mezitím rozpálíme olej v pánvi. Jakmile bude mít zhruba 180 stupnů, vložíme do pánve malé kousky masa obaleného do těsta a osmažíme dozlatova. Do čisté pánve damé olej a osmažíme nachystanou zeleninu. Na závěr přidáme ananas a smažíme asi 3-4 minuty. Do další pánve dáme rajčatové pyré, třtinový cukr, vinný ocet a sójovou omáčku. Přimícháme i ananasovou šťávu. Necháme provařit a přidáme 200 ml vody. Jakmile omáčka získá jemnou konzistenci, přidáme maso a zeleninu. Vepřové maso v těstíčku necháme prohřát asi minutu a můžeme podávat. Dobrou chuť!