Vepřové kotlety na olivách

28.10.2013 22:35
Pro 4 osoby:
Ingredience:
  • 4 plátky vepřových kotlet s kostí nebo bez
  • 100 g oliv bez pecek
  • 2 snítky rozmarýnu
  • 4 lístky šajvěje
  • 4 bobkové listy
  • 1 chilly paprička
  • 4 lžíce olivového oleje
  • mouka
  • 1 sklenice bílého vína
  • sůl
  • pepř
 
Příprava:
Vepřové kotlety naklepeme. Chilli papričku nakrájíme na tenké kolečka. Na pánvi rozehřejem olivový olej, ve kterém zpěníme chilli papričky, bobkový list, rozmarýn a šajvěj. Mezitím si nakrájejte olivy na plátky. Do rozhřátého oleje s bylinkami přidáme plátky kotlet. Zalejeme je bílým vínem a necháme péct zhruba 10-20 minut. Přidáme také olivy. Pokud bude potřeba, přidejte vodu a smažte maso, dokud nebude měkké. Vepřové kotlety na olivách můžete podávat s bramborovou kaší, rýží i pečivem.