Vepřové kotlety na olivách
28.10.2013 22:35

Pro 4 osoby:
Ingredience:
- 4 plátky vepřových kotlet s kostí nebo bez
- 100 g oliv bez pecek
- 2 snítky rozmarýnu
- 4 lístky šajvěje
- 4 bobkové listy
- 1 chilly paprička
- 4 lžíce olivového oleje
- mouka
- 1 sklenice bílého vína
- sůl
- pepř
Příprava:
Vepřové kotlety naklepeme. Chilli papričku nakrájíme na tenké kolečka. Na pánvi rozehřejem olivový olej, ve kterém zpěníme chilli papričky, bobkový list, rozmarýn a šajvěj. Mezitím si nakrájejte olivy na plátky. Do rozhřátého oleje s bylinkami přidáme plátky kotlet. Zalejeme je bílým vínem a necháme péct zhruba 10-20 minut. Přidáme také olivy. Pokud bude potřeba, přidejte vodu a smažte maso, dokud nebude měkké. Vepřové kotlety na olivách můžete podávat s bramborovou kaší, rýží i pečivem.