Tagliata al balsamico
29.10.2013 19:18

Pro 4 osoby:
Ingredience:
- 400 g hovězí svíčkové
- sůl
- pepř
- olivový olej
Salsa:
- 5 bobulí z jalovce
- 250 ml balzamikového octu
- 2 tyčinky skořice
- 5 hřebíčků
Příprava:
Připravíme si maso tak, aby mělo pokojovou teplotu. Vezmem si balzamikový ocet, dáme jej do hrnce a při nízkém plamenu jej rozehřejeme. Přidáme hřebíček, skořici a jalovec. Vaříme, dokud salsa nedostane správnou konzistenci. Poté stáhneme z plamene. Nyní rozpálíme pánev, potřeme olivovým olejem a zprudka opečeme maso z každé strany 2-3 minuty maximálně. Osolíme a opepříme a sundáme z plamene. Maso nakrájíme na tenké proužky. Na talíř si připravíme rukolu, na ni naskládáme tagliatu a přelijeme salsou.