Roastbeef ve slané krustě
29.10.2013 19:15

Pro 4 osoby:
Ingredience:
- 1 kg hovězího roast beefu
- 2 kg hrubé mořské soli
- 2 větvičky rozmarýnu
- 5 bobkových listů
- 1 větvička tymiánu
Příprava:
Rozehřejte troubu na 200 stupňů. Maso můžete svázat, aby mělo tvar. Bylinky nasekejte na hrubo a maso v nich obalte. Připravte si vyšší pekáč, nasypejte do něj sůl a maso do ni ponořte tak, aby bylo kolem masa z každé strany aspoň 2-3 cm soli. Poté pečtě alespoň 40-45 minut. Délka pečení záleží na velikosti masa.
Po upečení výjměte maso z trouby a nechte jej vychladnout v solné krustě 20 minut. Pak rozlomte solnou krustu, roastbeef vyjměnte a nakrájejte.