Krémové kuře
28.10.2013 20:29

Pro 4 osoby:
Ingredience:
- 600 g kuřecího masa
- 70 g másla
- 2 lžíce olivového oleje
- 20 g mouky
- sůl
- pepř
- 1 stroužek česneku
- 1 sklenička bílého vína
- 500 ml kuřecího vývaru
- 250 ml smetany
- 2 lžičky hořčice
- pár snítků tymiánu
- 400 hřibů nebo žampionů
- 1 cibule
Postup:
Kuře nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozpustíme 30 g másla a 2 lžíce olivového oleje. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli a česnek. Necháme zeskolovatět a přidáme maso. Necháme smažit na mírném ohni 10-15 minut. Dalších 10 minut necháme kuře zčervernat. Osolte a opepřete. Mezitím očištěte houby a nakrájejte je na půlky pokud jsou malé a na plátky pokud jsou velké. Přidejte je ke kuřeti a smažte 5 minut. Přidejte víno. Mezitím dejte na pánev 40 g másla. Jakmile se rozpustí, smíchejte s 20 gramy mouky. Jakmile zásmažka zrůžoví, přidejte 500 ml vývaru a nechte vařit. Poté smíchejte s kuřetem, přidejte hořčici a smetanu. Nechte pár minut provařit a na závěr přidejte ke krémovému kuřeti snítky tymiánu. Dobrou chuť.