Archiv článků
Krevetový koktejl
09.07.2013 21:24
Krevetový koktejl je jeden z nejznámějších předkrmů, který je oblíbený nejen v Itálii. Následující recept je jednoduchý a rychlý, tudíž praktický i pro ty, kteří v kuchyni příliš nevynikají. Pokrm je vhodný jako předkrm při obědu i večeři.
Pro 4 osoby
Doba přípravy: 20 minut
Ingredience na...
Uzený losos s cherry rajčátky
09.07.2013 20:53
Doba přípravy: 10 minut
Počet osob: 2
Ingredience:
10 cherry rajčátek
balíček uzeného lososa
hrst rukoly
olivový olej
citrón
sůl
pepř
pečivo
Příprava:
Plátky uzeného lososa buď rozložíme na talíř v celku, nebo jej můžeme rozřezat na menší proužky. Rozloženého lososa ozdobíme lístky rukoly...
Sicilské cannoli
09.07.2013 20:05
Sicilský dezert canolli se v každém místě liší svou výzdobou. Například, v Palermu se na koncích cannoli používá místo kandovaných třešní plátek kandovaného pomeranče, zatímco ve východní Sicílii se používají pistácie. V každém případě složka, kterou nelze změnit, je smetanový sýr, který musí být...
Italský dezert - Sicilská cassata
09.07.2013 19:55
Sicilská cassata je druh dort s ricottou, slazený cukrem. Sicilská Cassata je spolu s sicilskými cannoli známá po celém světě.
Přísady na těsto:
200 g mandlové mouky
200 g krystalového cukru
50 gramů vody
Zelené potravinářské barvivo
Příprava:
Ve vodě na mírném ohni rozpusťte...
Citrónový sorbet
09.07.2013 18:50
Citrónový sorbet, v italštině sorbetto al limone, je osvěžující dezert, který má dobrý vliv na trávení a je ceněn hlavně v horkých letních dnech. V Itálii je velmi často používán jako mezidobí mezi chody z masa a ryb. Sorbet je velmi starý dezert. Jeho stopy lze nalézt i v Číně v sedmém...
Italský dezert - Lo zuccotto
09.07.2013 18:45
Italský dezert Lo zuccotto je charakteristický svým kopulovým tvarem, kterého je dosaženo pomocí specialní formy pro tento dezert. Je to napůl studený dezert vyrobený z piškotového těsta a zmrzliny. Italský zákusek se připravuje několik dní předem a nechává se v ledničce. Lo Zuccotto pochází z...
Profiteroles
09.07.2013 18:36
Profiteroles je typ krémového zákusku , který je naplněn pudinkem, šlehačkou, krémém nebo zmrzlinou, a pak pokrytý krémovou čokoládou nebo karamelem. Nejběžnější způsob prezentace je umístění jednotlivých kousků do tvaru jehlanu.
Složení:
Pro pečivo Choux:
500 ml vody
125 g másla...
Předkrm z prosciutta a artyčoků
10.03.2013 17:10
Doba přípravy: 30 minut
Doba pečení: 30 minut
8 artyčoků
100 gramů prosciutta
100 gramů grisinů (italské tyčinky)
80 gramů másla
1 lžička mouky
1 dl smetany
1/4 litru mléka
šťáva z jednoho citrónu
sůl
pepř
Příprava:
Připravte bešamel. V hrnci roztopte 20 gramů másla, jakmile...
Spaghetti al tonno - špagety s tuňákem
09.03.2013 23:04
Pro 4 osoby
Doba přípravy: 30 minut
Ingredience:
500 gramů špaget
200 gramů tuňáka v oleji
250 gramů rajčatové omáčky nebo protlaku
3 ančovičky
feferonka
stroužek česneku
sůl
pepř
petržel
olivový olej
Příprava:
Špagety uvaříme v osolené vodě dle doby přípravy na obalu. Mezitím...
Spaghetti al pomodoro - špagety s rajčaty
09.03.2013 22:44
Pro 4 osoby
Doba přípravy: 20 minut
Ingredience:
400 gramů špaget
6 větších zralých rajčat
1 velká cibule
olivový olej
sůl
pepř
bazalka
Příprava:
V hrnci uvaříme vodu. Jakmile začne vřít, osolíme. Vložíme špagaty a vaříme podle doby uvedené na obalu. Mezitím si nakrájíme cibuli na...
Záznamy: 31 - 40 ze 58