Archiv článků

Krevetový koktejl

09.07.2013 21:24
Krevetový koktejl je jeden z nejznámějších předkrmů, který je oblíbený nejen v Itálii. Následující recept je jednoduchý a rychlý, tudíž praktický i pro ty, kteří v kuchyni příliš nevynikají. Pokrm je vhodný jako předkrm při obědu i večeři.  Pro 4 osoby Doba přípravy: 20 minut Ingredience na...

Uzený losos s cherry rajčátky

09.07.2013 20:53
Doba přípravy: 10 minut Počet osob: 2 Ingredience: 10 cherry rajčátek balíček uzeného lososa hrst rukoly olivový olej citrón sůl pepř pečivo Příprava: Plátky uzeného lososa buď rozložíme na talíř v celku, nebo jej můžeme rozřezat na menší proužky. Rozloženého lososa ozdobíme lístky rukoly...

Sicilské cannoli

09.07.2013 20:05
Sicilský dezert canolli se v každém místě liší svou výzdobou. Například, v Palermu se na koncích cannoli používá místo kandovaných třešní plátek kandovaného pomeranče, zatímco ve východní Sicílii se používají pistácie. V každém případě složka, kterou nelze změnit, je smetanový sýr, který musí být...

Italský dezert - Sicilská cassata

09.07.2013 19:55
Sicilská cassata je druh dort s ricottou, slazený cukrem. Sicilská Cassata je spolu s sicilskými cannoli známá po celém světě. Přísady na těsto: 200 g mandlové mouky 200 g krystalového cukru 50 gramů vody Zelené potravinářské barvivo Příprava: Ve vodě na mírném ohni rozpusťte...

Citrónový sorbet

09.07.2013 18:50
Citrónový sorbet, v italštině sorbetto al limone, je osvěžující dezert, který má dobrý vliv na trávení a je ceněn hlavně v horkých letních dnech. V Itálii je velmi často používán jako mezidobí mezi chody z masa a ryb. Sorbet je velmi starý dezert.  Jeho stopy  lze nalézt i v Číně v sedmém...

Italský dezert - Lo zuccotto

09.07.2013 18:45
Italský dezert Lo zuccotto je charakteristický svým kopulovým tvarem, kterého je dosaženo pomocí specialní formy pro tento dezert. Je to napůl studený dezert vyrobený z piškotového těsta a zmrzliny. Italský zákusek se připravuje několik dní předem a nechává se v ledničce. Lo Zuccotto pochází z...

Profiteroles

09.07.2013 18:36
Profiteroles je typ krémového zákusku , který je naplněn pudinkem, šlehačkou, krémém nebo zmrzlinou, a pak pokrytý krémovou čokoládou nebo karamelem. Nejběžnější způsob prezentace je umístění jednotlivých kousků do tvaru jehlanu.   Složení: Pro pečivo Choux: 500 ml vody 125 g másla...

Předkrm z prosciutta a artyčoků

10.03.2013 17:10
Doba přípravy: 30 minut Doba pečení: 30 minut 8 artyčoků 100 gramů prosciutta 100 gramů grisinů (italské tyčinky) 80 gramů másla 1 lžička mouky 1 dl smetany 1/4 litru mléka  šťáva z jednoho citrónu sůl pepř Příprava: Připravte bešamel. V hrnci roztopte 20 gramů másla, jakmile...

Spaghetti al tonno - špagety s tuňákem

09.03.2013 23:04
Pro 4 osoby Doba přípravy: 30 minut   Ingredience: 500 gramů špaget 200 gramů tuňáka v oleji 250 gramů rajčatové omáčky nebo protlaku 3 ančovičky feferonka stroužek česneku sůl pepř petržel olivový olej Příprava: Špagety uvaříme v osolené vodě dle doby přípravy na obalu. Mezitím...

Spaghetti al pomodoro - špagety s rajčaty

09.03.2013 22:44
Pro 4 osoby Doba přípravy: 20 minut   Ingredience: 400 gramů špaget 6 větších zralých rajčat 1 velká cibule olivový olej sůl pepř bazalka Příprava: V hrnci uvaříme vodu. Jakmile začne vřít, osolíme. Vložíme špagaty a vaříme podle doby uvedené na obalu. Mezitím si nakrájíme cibuli na...
Záznamy: 31 - 40 ze 58
<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>